En god gødning kan være altafgørende, hvis du gerne vil have en flot, grøn græsplæne. Det kræver lidt arbejde at holde græsset sundt og grønt. Den kan hjælpes på vej, hvis den får det rette gødning. Ifølge boligejernes videncenter Bolius, så er det en god idé at gøde græsplænen mindst en gang om året. Grunden til det er, at nogle græsslåmaskiner i dag fjerner noget af de næringsstoffer som er i græsplænen. Det kan derfor være smart og effektivt at gøde sin græsplæne ofte.

Når vi snakker om gødning af græsplæne, er det en disciplin, som nogle ofte har svært ved. Hvilken slags gødning skal man vælge? Hvor meget gødning skal man give? Skal det være organisk eller uorganisk – og hvad er forskellen på de to? Her kommer en lynguide til gødning af græsplænen, så du får et flot og grønt resultat.

1)    Mål din græsplæne op

Når du skal i gang med gødningen af din græsplæne, er det vigtigt, at du måler din græsplæne op. Simpelthen fordi, at du så ved hvor meget gødning, du så skal bruge, når du skal købe det senere. Det er ærgerligt at købe for lidt, så man skal bestille en gang til.  Du skal også vide hvor stor din græsplæne er, for at du kan give den rette portion gødning. Forskellige græsarealer kræver jo forskellige mængder gødning. Oftest er det angivet på posen, hvor meget der skal til for et bestemt areal af en græsplæne – og så er det jo bare at regne ud hvor meget, du skal bruge.

2)    Vælg gødning som passer til dit behov

Når du skal til at vælge gødning til din græsplæne, så er der forskellige gødninger du kan bruge – organisk og uorganisk. Organisk gødning er baseret på møg fra dyr som f.eks. heste eller høns og lugter en smule. Uorganisk er en kunstigt fremstillet har en mere neutral lugt og fremtoning. Begge løsninger kan være gode, og det kommer helt an på dine egne præferencer for hvordan du dyrker din have. Hos Blomsterverden er der mange forskellige variationer af gødning. Uanset hvordan din plæne ser ud, så kan gødning fra Blomsterverden hjælpe dig med at gro en flot, grøn græsplæne.

3)    Gødning af græsplæne

Når du har målt din græsplæne op og har valgt hvilken gødning, du vil bruge, så er du faktisk klar til at gøde. Afhængigt af plænens tilstand kan du gøde mellem en til tre gange i løbet af sæsonen fra april til oktober. Et godt tip er ikke at bruge mere gødning, end der står på posen. Så er det langt bedre at gøde på et senere tidspunkt end at give mere end den anbefalede på én gang. Når du skal igang med gødningen så sørg endelig for, at få det ordentligt spredt ud over hele plænen.

Hvis du følger disse tre steps, opnår du et flot resultat, og din græsplæne bliver grøn, sund og velplejet. Er du interesseret i, at vide mere om hvordan du plejer din græsplæne, så kan denne guide – Gødning af græsplæne? – måske også hjælpe dig.