Når man snakker om køb af sandkasser og sandkassesand, er der efterhånden snart så mange muligheder, at det kan være svært at finde ud hvad man skal gøre. Her har vi prøvet en lille guide, som hurtigt giver et overblik over hvordan man bør gribe situationen an.

Ligeså snart vejret tillader det, skal børnene bare i flyverdragten og ud i sandkassen. Børn elsker nemlig at være kreative i sandkassen, og på samme tid kan forældrene i mellemtiden nyde sig en kop kaffe eller andet.

Det behøves ikke at være hverken dyrt eller besværligt at få anskaffet sig en sandkasse med tilhørende sand.

Følger man nogle enkelte tommelfingerregler, er det ganske smertefrit at investere i en sandkasse til huset.

Byg din egen sandkasse eller køb en ny sandkasse?

Såfremt man er lidt handy, og ved hvordan en bordemaskine fungerer, kan man godt kaste sig ud i et gør-det-selv projekt med en sandkasse i træ. Det er især fordelagtigt, hvis man ønsker en forholdsvis stor sandkasse, da det ellers godt kan blive en dyr fornøjelse.

Kan man nøjes med en mindre sandkasse, er der mange fine sandkasser i både plastik og træ, som kan købes både online og i diverse legetøjsbutikker.

Fordele ved at vælge en sandkasse i træ

  • Naturligt look.
  • Fås i både små og store størrelser.

Fordele ved at vælge en sandkasse i plastik

  • billigere sammenlignet med træ.
  • Lang holdbarhed..

Det rigtige sandkassesand

Der er næsten kun en enkelt ting, som man kan gøre helt forkert når det kommer til valg af sandkassesand.

Det er super vigtigt, at man aldrig fylder sin sandkasse med sand, som indeholder ler. Det uhensigtsmæssige ved at fylde sandkassen med lerholdigt sand, er at det ødelægger børnenes tøj.

Ler går desværre ikke af tøjet eller flyverdragten, ved en tur i vaskemaskinen. Derfor er der mange ture til tøjbutikken sparet ved at købe det rigtige sand til sandkassen i første omgang.

Man skal enten bruge havsand, strandsand eller støbesand. Disse 3 typer er allesammen vasket fri for ler.

Underlag

Er man så uheldig at ens sandkasse ikke har en bund, skal man selv sørge for at lave en.

Det skal man fordi, at sandet ikke må lægges direkte oven på jorden i haven. Det forurene sandet, og gøre det farligt for børnene at opholde sig i. Heldigvis kan man hurtigt lave en bund af fx nogle gamle fliser, et lag af ca. 10 cm. ralsten eller noget tykt fiberdug, som oftes kaldes for en sandkassedug.

Men husk at vandet også skal kunne løbe ud af sandkassen.

Låg

Sørg altid for at sandkassen er dækket til om natten og når den ikke bliver brugt i vinterperioden. Dækker man den ikke til, risikerer man at sandet bliver forurenet af både blade, insekter og af nabolagets katte. Katte elsker desværre sandkasser, og vil man ikke ende som kvarterets kattebakke, så bør man investere i et dække til sin sandkasse.

De 4 tommelfingerregler

Køb altid sand uden ler

Husk altid et underlag i sandkassen

Dæk altid sandkassen til om natten og vinteren

Sørg for at dække sandkassen til, når den ikke bruges.

Besvar

  1. Helle

    Må en sandkasse fyldes helt op til kanten med sand Mvh Helle

    1. admin Listingejeren

      Ja det sker der ikke noget ved, men så må man dog regne med at sandet falder ud over kanterne, når børnene leger i sandkassen. 🙂

  2. Ina Rosqvis

    Hej vi har i vores institution fået noget nyt sand, men børnenes tøj og hænder bliver helt hvidt/gråt af en slags støv når de leger i det og vores fliser bliver hvide ligesom om der er tegnet med kridt. Tænker bare om det er en forkert slags sand vi har fået , da vi aldrig har oplevet det før ??

Kommentar er lukket